Mar Serinyà Gou (Torroella de Montgrí, 1986)

Mar Serinyà

Artista multidisciplinària especialitzada en art d’acció, que combina amb el dibuix, la pintura, la fotografia, la creació sonora i la instal·lació. El seu treball creatiu està íntimament relacionat amb la seva recerca vital personal i per dur-la a terme utilitza el seu propi cos. Per a l’artista l’art és una eina de coneixement, de creixement i d’alliberació que l’ajuda a entendre el seu món interior i, al mateix temps, el món on viu. Els treballs artístics que en resulten mostren el traç del procés creatiu dut a terme, ja sigui a través del moviment, de la veu, del gest pictòric o de la mirada, quan es tracta de capturar un instant poètic o un gest, en el cas de la fotografia. En el seu treball sovint hi és present la natura, el paisatge i la vida quotidiana en relació amb un medi rural.

Mar Serinyà és doctora en Belles Arts (2016), amb la tesi «Eurítmies del traç: cos, pulsió en la dicció gràfica» (UB), màster en creació artística (2010) (UB), grau professional de música (especialitat de cant) pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona (2009) i estudis en diverses disciplines de consciència corporal.

Ha realitzat diverses accions performàtiques i exposicions a diferents centres i festivals nacionals i internacionals, entre els quals destaca la vinculació amb els esdeveniments especialitzats en performance i art d’acció com són el Festival Art i Gavarres, ARBAR, Ü del Bac-Cultura als Afores, La Muga Caula, FEM- Coorpologia, entre altres.

Al llarg de la seva trajectòria, a través del seu entorn artístic, ha entrat en relació amb les línies de recerca de Duoda, Centre d’Investigació d’Estudis de Dones de la UB i quant a pràctica artística forma part del col·lectiu Ocells al Cap dels de la seva creació i també va formar part del col·lectiu Buit. Des del 2019 és sòcia de la cooperativa Cultural Rizoma. (text: Carme Sais)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *