Notebook. Dibuixos preparatoris per a FOOD (1971)

Gordon Matta-Clark
Llapis sobre paper
16 fulls d’una llibreta de 27 fulls
27’7×21’3cm c/u
Col·lecció Harold Berg

La seva formació com a arquitecte i la seva habilitat com a dibuixant són plenament visibles en els esbossos que Gordon Matta-Clark va realitzar mentre planificava el restaurant FOOD. Destaca, en primer lloc, la concepció d’una cuina oberta i a la vista de tots els comensals: el contacte que havia tingut Carol Goodden a Mont-ras amb la tradició gastronòmica catalana de pagès, on els àpats se solien fer a la mateixa cuina, va ser una important font d’inspiració per al local novaiorquès. Per la seva banda, Matta-Clark també demostra la seva preocupació per la transformació alquímica dels elements així com la importància que donava als diferents estris i mobiliari: les campanes extractores binades, les taules de treball o els recipients més diversos, són curosament planificats per l’artista. (Text: E. Camps)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *