Ocells al cap

Ocells al cap

Ocells al Cap (Birds in the Head) és un grup internacional d’artistes que practiquen la performance a partir del desenvolupament de diferents formes col·lectives de comunicar. Format per artistes de diferents disciplines, es reuneixen per treballar i per desenvolupar tècniques d’escolta profunda amb tots els sentits, inclosos aquells que podrien arribar més enllà del cos i que inclourien la possibilitat d’accedir a la informació detectada d’altres o de l’entorn, com la sincronicitat o la telepatia. Basant-se en pràctiques de consciència corporal i meditatives, Ocells al Cap posa en pràctica una ètica de responsabilitat que permet als individus en totes les seves diferències moure’s juntes, pensar juntes, sentir-se juntes.

El grup de dones artistes de la performance va ser creat el 2014 amb motiu de l’acció col·lectiva Bird, realitzada a les Gavarres, en el marc de l’exposició “Altres maneres. Allan Kaprow” de la Fundació Antoni Tàpies i segueix fortament arrelat a l’Empordà i a Girona, tot i que també té membres i línies de treball vinculades a Anglaterra, així com al programa d’activitats que desplega l’Associació Gresol Art.

Han participat en diferents propostes a l’Escena Poble Nou, a la Universitat de Newcastle, Anglaterra, i a Girona, vinculant-se a propostes expositives del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona.

Les artistes que formen part d’aquest projecte col·lectiu —i que n’han format part—  són Mireia Zantop, Natàlia Espinet, Juliette Murphy, Montse Seró, Marta Vergonyós, Denys Blacker, Paloma Orts, Mar Serinyà, Marina Barsy, Martine Viale, Isa Fontbona, Fina Miralles, Melina Peña, Ada Vilaró, Anna Subirana, Pauline Cummings, Helen Collard, Sandra Johnston, entre d’altres. També va formar part del col·lectiu l’artista britànica resident al Penedès Lesley Yendell, des de l’inici fins al seu decés, ocorregut el 2020. (text: Carme Sais)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *