PROGRAMA PÚBLIC

Obertura
Dissabte 20 de febrer a les 17h
Obertura als tres espais expositius en presència dels tres comissaris de la mostra i artistes de l’exposició.

Les arrels de FOOD a l’Empordà i projecció del documental FOOD
Conversa entre Harold Berg i Carol Goodden (en llengua anglesa)
Divendres 26 de febrer a les 18h
Virtual – Zoom
Conversa entre el col·leccionista Harold Berg, especialitzat en l’obra de Gordon Matta-Clark, i Carol Goodden, fotògrafa, coreògrafa i ballarina que va ser una de les tres persones fundadores del restaurant FOOD. Es parlarà del projecte de restaurant i s’explicarà la vinculació de Carol Goodden amb l’Empordà. Finalment s’oferirà el visionat del documental FOOD, el qual serà prèviament presentat per Berg i Goodden.

L’art de menjar bé
Conversa entre Jaume Fàbrega i Eudald Camps
Divendres 26 de març a les 18h
Bòlit_PouRodó
Jaume Fàbrega i Colom, tot i ser historiador de l’art, és considerat un dels crítics gastronòmics més importants del país. Eudald Camps és un dels crítics i historiadors de l’art contemporani que coneix millor la producció artística de la segona meitat del segle XX i del segle XXI dels artistes gironins. En aquesta conversa analitzaran el moment culinari i artístic del país durant el període en que Carol Goodden (co-fundadora del restaurant FOOD de Nova York juntament amb Matta-Clark el 1971) va descobrir la cuina de proximitat de l’Empordà, un fet que la va inspirar profundament.

L’art de col·leccionar amb pocs recursos
Conversa: Harold Berg, Eudald Camps, Carme Sais i Richard Vanderaa
Divendres 30 d’abril a les 18 h.
Bòlit_PouRodó
Conversa entre el col·leccionista Harold Berg, especialitzat en l’obra de Gordon Matta-Clark, el crític d’art Eudald Camps, l’experta en art contemporani Carme Sais, i el galerista Richard Vanderaa, a l’entorn del món del col·leccionisme d’art.

Visites comentades a l’exposició FOOD a càrrec dels comissaris de l’exposició i vermut
Dissabte 13 de març a les 12 h. Bòlit_LaRambla: Harold Berg
Dissabte 17 d’abril a les 12 h. Bòlit_PouRodó: Eudald Camps
Dissabte 8 de maig a les 12 h. Bòlit_StNicolau: Carme Sais
Aquestes trobades aportaran tres mirades que s’han complementat per a fer possible aquesta exposició. Es parlarà sobre l’origen de la col·lecció Berg, la fascinant història del restaurant FOOD, es posaran a debat qüestions sobre autoria i es descriuran ponts entre la situació artística de Nova York dels 70 i la producció artística d’alguns artistes catalans coetanis, entre d’altres interessants temes de debat en relació a l’art contemporani del s. XX fins als nostres dies.

Ocells al cap
Acció: Raindrop Dance
12 de maig de 2021 a les 18 h.
Teatre Municipal / Inscripció gratuïta prèvia a info@bolit.cat o 972427627.
Recreació de la performance Raindrop Dance de Carold Goodden que es va realitzar a l’espai 112 de Green Street el 1971, ara fa 50 anys. L’activitat anirà a càrrec del col·lectiu “Ocells al cap”, al qual pertany l’artista i performer Denys Blacker i que es va articular com a grup de treball fortament arrelat al territori gironí el 2014 amb motiu de l’acció col·lectiva Bird, realitzada a les Gavarres, en el marc de l’exposició “Altres maneres. Allan Kaprow” de la Fundació Antoni Tàpies.

Nyam-Nyam
Acció
12 maig de 2021 a les 14 h.
Fonda Can Roca, Taialà.
‘Oído cocina’ proposa una intervenció sonora en directe, establint un canal narratiu entre la cuina i la sala del restaurant. Una veu en temps real deambula entre realitat i ficció per explicar-nos què està succeint entre fogons. A través d’aquest exercici d’imaginació, des de la sala del restaurant anem ingerint micro històries, personatges, ingredients… mentre degustem un àpat que ja no es podrà separar de qui, com, què, quan i on es cuina. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *